Kamau Kenpo - Kenpo Karate, Jiu-Jitsu & Jeugd Karate

Download nu de Juli uitgave van ons Clubmagazine FISTLAW.

Afgelopen weekend barstte de lang verwachtte spanning uit van de clubwedstrijd. Door de corona lockdown in december ging de pret niet door. 5 maanden later kwam er enige versoepeling van de maatregelen en leek het ons een geschikt moment om de clubwedstrijd te laten gebeuren tijdens ons 13 jarig bestaan.

Vrijdag 25 juni 2021 bestaat onze Kenpo school alweer 13 jaar. Net als de voorgaande jaren vieren wij traditioneel het bestaan van de school d.m.v.

Jaarlijks worden Capelse sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd op feestelijke wijze gehuldigd . Helaas gooit ook hier corona roet in het eten. Maar toch leverden Capelse sporters fantastische prestaties! Wat doe je dan? Je maakt een krant, want dan kan iedere Capellenaar er over lezen. We zetten onze Capelse kampioenen in het zonnetje! De speciale editie werd als bijlage toegevoegd in de IJssel- en Lekstreek krant. Digitaal is de krant online geplaatst.

Rotterdam, 27 oktober 2019

Het team van de Rotterdamse sportschool Kamau Kenpo keerde dit weekend beladen met medailles huiswaarts. De jeugd- en volwassen deelnemers aan het IKKA Europe Championship kregen niet minder dan 19 stuks omgehangen tijdens twee spannende dagen. Het team van Kamau Kenpo nam 12x goud, 4x zilver en 3x brons mee terug naar Rotterdam.

De delegatie van Kamau Kenpo Rotterdam na afloop van het kampioenschap.

De kenpo school uit Rotterdam, Kamau Kenpo, heeft wederom geschiedenis geschreven. Dinsdag 23 juli 2019 is de school een dangraad houder rijker en dan wel in de vorm van een JUNIOR BLACK BELT. De allereerste van de club en wat was het weer een geweldige performance!

Het dinsdagavond en na een snik hete zomerdag is de avond eindelijk aangebroken voor onze Rivano om zijn examen af te leggen. Je had niet veel nodig of je shirt was al binnen de kortste keren nat van de zweet.

Kamau Kenpo Rotterdam heeft voor het einde van het seizoen wederom een super mooi zwarte band examen mogen afleggen. 

Zondag 14 juli 2019 is het Samuel Adel, 2 jaar later na zijn 1e dangraad examen, gelukt om zijn 2e dangraad in American Kenpo binnen te halen. Een fenomenale prestatie en een uitstekend standaard van uitvoering op ongekend niveau.

Vrijdag 29 maart 2019 reisde Senior Instructeur Ernst Blikslager van Kamau Kenpo Rotterdam af naar de Verenigde Staten om trainingen bij te wonen én zelf een Kenpo seminar te verzorgen in Boston. Naar aanleiding van zijn 1e Kenpo seminar afgelopen jaar in New Jersey, was Ernst uitgenodigd om nog eens naar Amerika te komen en daar zijn vaardigheden en opgedane kennis te delen met een enthousiaste groep deelnemers.

Zondag 17 maart 2019, vond de 20e editie plaats van het Nederlands Kampioenschap Kenpo Forms & Self defense. Ook Kamau Kenpo Rotterdam was aanwezig op het NK en niet zonder resultaat. Met ruim 130+ deelnemers verdeeld over 44 divisies, wist ons team van 10 man maar liefst 14 medailles binnen te halen!

Hoewel 2 van onze 10 Kenpo beoefenaars helaas niet in de prijzen zijn gevallen, heeft iedereen binnen het Rotterdamse team een super prestatie neergezet om trots op te zijn.

Zondag 4 November deed onze club mee met het Nederlands Kampioenschap American Kenpo Freestyle. Dit jaar nam een klein aantal deelnemers van Kamau Kenpo mee. Het 3-tal zijn de competitie zijn aangegaan en ze zijn 3x in de prijzen gevallen!

Hierbij het resultaat:

Dylan Voortmeijer, 3e plaats 11 tm 13 jr.

Halid Gusic, 2e plaats 8 tm 10 jr + 1e plaats team fights (2 man sterk).

Meester Samuel Adel, 1e plaats bruin/zwarte band 17+ jr.

Zaterdag 3 November is Kamau Kenpo Rotterdam weer een zwarte band houder rijker! Na ruim 10 jaar, met hier en daar wat korte breaks, was het moment nu eindelijk aangebroken voor onze Nathan Wattimena.

Net als elke 1e dangraad examen moest hij zijn aangeleerde vaardigheden, van gele band t/m zwarte band tonen aan het examenpanel. Nathan heeft na 2,5 uur zweten zijn 1e dangraad verdiend binnengehaald. De club is trots op je! Wel verdiend. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Osu.

Het Kamau Kenpo team van 6 man sterk reisde 21 September af naar Düsseldorf (Duitsland) om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Kenpo Karate 2018.

Alle 6 deelnemers toonde een Kenpo van wereldklasse! Helaas niet allemaal in de prijzen gevallen, maar zij stonden als een huis op de wedstrijd mat in poules van wel ruim 20 man.

De 1e keer op een EK met zoveel zelfvertrouwen is een optreden van ongekende klasse!

Daarnaast heeft de jeugd een ontzettend leuk tijd gehad...

Kamau Kenpo is dé school voor het beoefenen van het American Kenpo in Rotterdam en omstreken. 25 juni 2018 bestaat de school 10 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden!

20+ jaar geleden begon Ernst Blikslager, hoofdinstructeur van de school, met het beoefenen van de gevechtskunst wat leidde tot een passie en uiteindelijk de start van Kamau Kenpo (De stille krijgers wet van de vuist) in 2008. Het 10-jarig bestaan super leuk gevierd a.d.h.v. een clubkamp bij Scouting Rotterdam.

Zondag, 3 december 2017, was het alweer de 3e maal dat wij een zwarte band test hebben mogen afnemen. Een historisch moment dat er wederom een nieuwe Dangraad houder bij Kamau Kenpo Rotterdam is bijgekomen, genaamd Robin Elburg! 

Het was voor deze heer inmiddels hoog tijd om voor zijn zwarte band op te gaan. Robin is iets langer dan 8 jaar lid van Kamau Kenpo Rotterdam en

maakt deel uit van de 1e lichting volwassenen die bij ons naar binnen zijn gestapt.

Zondag 26 november vond het Nederlands Kampioenschap Kenpo Freestyle plaats in Maarssen. Kamau Kenpo was daarbij uiteraard aanwezig. 

Voor de jeugd traden Yasmine, Billal, Dannyel en Halid op de wedstrijdmat. Daarnaast gingen Rivano en José ook de strijd aan met competitie deelnemers binnen hun eigen poule. Rivano en José hebben beiden al wat ervaring, maar voor onze jeugdigen was dit hun allereerste keer.

Kenpo Karate Nederland (KKN) organiseerde de 2e van de België-Nederland Super Sparring Seminar Reeks. Een bondstraining waar Freestyle (wedstrijdsparren) centraal staat.

De SUPER SPARRING SEMINAR werd zeer goed bezocht door deelnemers van het beginnersniveau t/m het gevorderd niveau uit diverse Kenpo scholen in Nederland. Een aardig grote groep mensen met de leergierigheid en motivatie om de fijne kneepjes van het sparren uit te oefenen en onder de knie te krijgen.

29 september jl. was er weer een fantastische Kenpo seminar event in Nederland. De Collado's en Donnie Jeffcoat keerden weer, vanuit Amerika, terug naar Europa voor een serie van Kenpo trainingen en ook dit keer brachten zij een bezoek aan Nederland.

Donnie Jeffcoat heeft ons wat inzichten gegeven vanuit zijn Shoalin Kenpo achtergrond, waarmee hij kundig toont hoe dat te combineren is met ons American Kenpo systeem.

Zondag, 2 juli 2017, was wederom een historische dag voor onze Kenpo school. Want dit is de dag dat er een nieuwe Dangraad houder bij Kamau Kenpo Rotterdam is gekomen, genaamd Samuel Adel!

Het behalen van de zwarte band is binnen de wereld van de gevechtskunsten toch wel een bijzonder mooi moment voor elk individu die het tot dit niveau weet te schoppen. Daar komt veel toewijding, passie, doorzettingsvermogen en heel veel zelfdiscipline bij kijken.

Terwijl wij steeds dichter bij de zomervakantie komen, wordt er ondertussen nog stevig getraind in de Rotterdamse Kenpo school. Zo heeft een aantal jeugd- en tienerleden in de afgelopen weken hard gewerkt voor het bandexamen dat afgelopen zaterdag, 1 juli, heeft plaatsgevonden.

Bij de jeugdgroep, 8 t/m 12 jaar, zijn Arfan Klepo, Valentina Frolov en Dempsey geslaagd voor hun gele band. De tieners Danique Tip, Damian Pinas en Bryan Scheper zijn geslaagd voor het volgende niveau.

Op 02 juni 2017 was hoofdinstructeur Ernst Blikslager van Kamau Kenpo op bezoek bij basisschool De Catamaran Hermitage in Capelle aan den IJssel.

De jeugdworkshop van Kamau Kenpo heet "Kidz Kick-it!". Afhankelijk van de leeftijd wordt er tijdens een les op een speelse manier gewerkt aan technieken uit onze vechtkunst en dit wordt afgewisseld met diverse budo spelvormen. 

De kinderen van De Catamaran uit groepen 3/4, 5/6 en 7/8 kregen dus les in het American Kenpo.

De afgelopen weken zijn er weer een mooi aantal nieuwe leden gepromoveerd tot het volgende niveau binnen hun American Kenpo training.

Dinsdag 30 mei 2017 hebben de heren, José Almeida, Jonathan Prins en Robert Govaart een prachtig staaltje Kenpo vertoond. Dit samen met een aantal rondjes sparren, was het lust voor het oog! Robert en José zijn geslaagd voor Oranje (level 7). En Jonathan is geslaagd voor Blauw (level 5).

Ook bij de jeugd was de aanloop richting examendatum best spannend.

I.K.C. 2017, oftewel de International Karate Championships 2017, het jaarlijks terugkerende wereld kampioenschap van de I.K.K.A.was ook dit jaar een mooi toernooi. Buiten het feit dat dit toernooi een super leuk evenement is, was het ook zeker een mooie ervaring voor 2 deelnemers van onze school. Het WK en bijbehorende activiteiten vond plaats in Portugal van 6 - 9 april 2017.

Woensdag, 15 maart 2017 heeft een 4-tal jongens van onze club hun bandexamen afgelegd in het Kenpo Freestyle/Kickboxing en daarbij het volgende niveau succesvol behaald. De heren hebben op prachtige wijze hun techniekvaardigheden getoond, conditionele test gedaan, de nodige stoot en trap combinaties en natuurlijk een flink aantal sparringsrondes als praktijktest.

Super mooi gedaan, jongens....

Zaterdag 25 februari 2017 werd alweer voor de 6e maal de Rotterdam- Kenpo seminar gehouden onder de instructie van Damian Abbott, 7e dan Kenpo.

De seminar werd ook dit keer goed bezocht. Was je er niet bij dan heb je echt iets gemist! Het technisch vernuft en inhoudelijke kennis waarmee je jouw kenpo kan tillen tot een hoger niveau was weer fantastisch.

Zondag 18 december was het dan zover. 4 bruine band houders en 1 junior groene band houder van Kamau Kenpo Rotterdam, mochten opgaan voor het 3e niveau bruin en junior bruine band. En dit gebeuren vond buiten onze eigen school plaats en wel bij de jaarlijkse Eindejaarstraining van Kenpo Karate Academie in Maarssen o.l.v. Richard Baarspul.

De dag brak aan en de zenuwen was goed van het gezicht af te lezen bij de kandidaten.

De in het land centraal gelegen hoofdschool Action Kenpo Karate sluit na 36 jaar zijn deuren. Action Kenpo Karate school in Utrecht was dé American Kenpo school waar, bijna alle zwarte band houders dat op dit moment in Nederland een school runt, afkomstig van is. Omtrent deze gebeurtenis werd er op zaterdag 17 december 2016 speciaal een tribute Kenpo training gehouden voor actieve en non-actieve Kenpo black and brown belts.

Ikzelf, Kamau Kenpo schoolhouder, was uiteraard van de partij.
Populaire posts
Populaire posts
Over Kamau Sports
Over Kamau Sports
Kamau Sports Rotterdam is een school dat lessen verzorgt in de zelfverdedigingssport Amerikaans Kenpo en aanverwante gevechtskunsten. Wij bieden aan iedereen de mogelijkheid om getraind te raken in effectief zelfverweer. American Kenpo is een modern systeem van 'streetwise' zelfverdediging die voortdurend in beweging is wat betreft nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. De trainingen in onze school zijn gevarieerd en toegankelijk voor jong en oud, mannen en vrouwen. Naast de reguliere lessen geven wij diverse workshops. Zeer toegankelijk voor scholen, buurtcentra, andere dojo's. De workshops zijn daarnaast ook geschikt voor bedrijfsuitjes en andere soorten feestpartijen. Meer informatie over onze school is te vinden op onze website: www.kamausports.nl.
Kamau Kenpo
Kamau Kenpo
Laden
Thema Dynamische weergaven. Mogelijk gemaakt door Blogger.