American Kenpo

Modern, innovatief, effectief!

American Kenpo, of ook Kenpo Karate genoemd, is een vorm van zelfverdediging waarbij effectiviteit d.m.v. een logische denkwijze een grote rol speelt. Het is een uitermate effectief zelfverweersysteem dat handelt in zelfverdedigingssituaties vanuit divers mogelijke posities.

Bij Kamau Kenpo wordt een veelzijdige vorm van kenpo onderwezen; American Kenpo/Jiu-Jitsu/Kickboksen in 1 !

De focus van het kenpo systeem is om de student bewegingsprincipes en concepten aan te leren wat universeel toepasbaar is binnen het gevecht en waarmee hij of zij zich uit netelige situaties kan redden. De nadruk bij kenpo ligt op vechten met handen, voeten, knieën en ellebogen aangedreven door snelle overgangen in standen. Het gebruik van grepen en klemmen is beperkt tot een minimun. Het idee hierachter is dat in een situatie met meerdere aanvallers het nadelig is één hiervan in een klem te nemen en dat worstelingen nadelig zijn in straatgevechten waar messen en ander wapens gebruikt kunnen worden; in plaats daarvan is het doel de aanvallers zo snel en grondig mogelijk uit te schakelen. Alhoewel deze gedachtegang het primaire uitgangspunt is voor kenpo, wordt de kennis van jiujitsu klemmen wel aan de student overgedragen. Worstelingen kunnen namelijk wel plaatsvinden. Bij het vechten vanuit een ligging op de grond vullen kenpo en jiujitsu elkaar naadloos aan. Kenpo is de ideale Mixed Martial Art voor de straat.


Volwassenenen en jongeren kunnen bij ons vrijblijvend een proefles volgen of gewoon een keer kijken.
Gratis proefles aanvraag.

American Kenpo is elke dinsdag van 19.30 - 21.00 uur op locatie: Bongerd 6 in Capelle a/d IJssel.
En elke zaterdag van 11.00- 12.00 uur op locatie: Pelikaanweg 2 in Capelle a/d IJssel.


Kenpo in films

Net als andere vormen van vechtsport, zoals bijvoorbeeld Van Dammes Kickboksen of Steven Segals Aikido , werd/wordt ook Kenpo in diverse films getoond. In de gouden jaren van martial arts Hollywood cinema, de jaren 90, is de meest bekende Kenpo film vastgelegd. En dan wel Kenpo in de meest autentieke vorm: The Perfect Weapon.