Algemene informatie

Kamau Kenpo (Sports) is opgestart in juni 2008 en bestaat nu 13 jaar. Onze trainingslocaties zijn gevestigd in Capelle aan den IJssel. De school bevat een vriendelijke sportomgeving voor:

- Conditie verbetering
- Verhogen van de weerbaarheid
- Meer zelfvertrouwen
- Lekker fit bezig zijn

Kamau Kenpo, o.l.v. een gediplomeerd Leraar Martial Arts, is als enige in de Rotterdamse regio een erkende lidschool van Kenpo Karate Nederland, IKKA-Europe gecertificeerd en is via de Kempo Associatie Nederland bij de NOC/NSF geregistreerd.

Wij zijn kenmerkend voor de goede club sfeer en de persoonlijke begeleiding van een ervaren docent.

Goed om te weten!
Kamau Kenpo is:

  • Martial arts school voor jeugd, jongeren en volwassenen.
  • Erkend lidschool van I.K.K.A. en NOC/NSF erkend
  • Onze lessen zijn didactisch onderbouwd en zeer toegankelijk.
  • Met een gediplomeerd Leraar Martial Arts aan het hoofd

Sporten is fijn, het geeft een energiek stimulans en kan dus overal beoefend worden. Dat geldt ook voor het beoefenen van de vecht- en zelfverdedigingssport. Hieronder staan een aantal punten wat u bij Kamau Kenpo mag verwachten, zodat u een helder beeld heeft van wat ons onderscheid van anderen en vooral ook wat we te bieden hebben. Maar ervaring is de meester, dus... kom vooral langs om zelf te ervaren a.d.h.v. een gratis proefles!

Kennis
Het hebben van de juiste kennis is een noodzaak in Welzijn & Sport. Dit zorgt niet alleen voor de juiste informatie van het Kenpo Karate, maar vooral ook om op verantwoordelijke wijze een les te verzorgen. Hoofdinstucteur van de school is LMA (Leraar Martial Arts) gediplomeerd, erkend door het FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten); het landelijk orgaan voor de vechtsport in Nederland.
Binnen Kamau Kenpo Rotterdam steken wij er voortdurend tijd in om de kennis zo actueel mogelijk te houden, zodat we Kenpo studenten goed kunnen informeren.


Veiligheid
Veiligheid is niet weg te denken en dat is zeker een punt wat wij hoog in het vaandel hebben. Uiteraard is een ongelukje altijd in een klein hoekje, vandaar dat wij de nodige EHBO/BHV kennis in huis hebben. Onze locaties worden daarnaast geregeld door de gemeente gecontrolleerd op onvolkomenheden en brandveiligheid.


Sfeer
Een goede club sfeer zorgt voor een leuk stukje sociaal contact met elkaar. Er wordt natuurlijk intensief met elkaar getraind, maar plezier en wederzijds respect vinden wij zeer belangrijk. Zo zult u bij ons nimmer vanaf de eerste moment door een medestudent hard worden aangepakt, zoals dat vaak wel gebeurt bij sommige takken van de vechtsport. Sporten doe je vooral omdat je leuk vindt en dat dynamiek binnen de groep motiverend en gezellig is. Vanuit Kamau Kenpo verzorgen wij verdeeld over het seizoen diverse activiteiten, thema's tijdens de lessen, Kenpo seminars en uitjes. Wij geloven erin dat plezier voor betere prestaties bij de student zorgt.


Wedstrijden
Heb je ambities voor wedstrijddeelname dan behoort dat ook zeer zeker tot de mogelijkheden binnen het Kenpo Karate! Leuk om te weten is dat wedstrijddeelname bij ons nooit verplicht is. Men betreedt een wedstrijd na voldoende ervaring en overleg met de instructeur, zodat er met voldoende kennis en motivatie kan worden deelgenomen aan wedstrijden. Hoofdinstructeur, Ernst Blikslager, heeft zelf een aantal Wereld titels op zijn naam staan plus bevat de school enkele studenten (jeugd én volwassenen) die zelf ook een nationale, europese en/of wereld wedstrijdtitel behaald hebben.

Bij ons kan er op wedstrijdvlak getraind worden in de volgende wedstrijd onderdelen:
American Kenpo Forms (Kata) & Self-Defense / Kenpo semi-contact / Kenpo Full-Contact / Kenpo MMA (Knockdown). Train mee en wie weet behaal jijzelf een eigen wedstrijdtitel!

Erkend Leerbedrijf
Kamau Kenpo (Sports) is een ERKEND LEERBEDRIJF SBB. Dat wil zeggen dat onze school geregistreerd staat als leerbedrijf voor MBO-studenten in de opleidingen SPORT, ZORG en WELZIJN. Studenten die stage uren willen maken en daarbij goed begeleidend het vak Sport- en Bewegingsleider willen leren, zijn bij ons aan het goede adres! Kamau Sports helpt jou graag een handje om de stap in de goede richting te maken. Studenten kunnen hier contact met ons opnemen.


Dangraad houders van
Kamau Kenpo Rotterdam:

Ernst Blikslager - IV Dan, American Kenpo
Senior Instructor en oprichter van Kamau Kenpo Rotterdam


Associate Instructor - American Kenpo II Dan
Samuel Adel

Junior Instructor - American Kenpo I Dan
Robin Elburg
Nathan Wattimena

Junior Black Belt- American Kenpo
Rivano Blikslager

Overige Black Belts opgeleid door
Kamau Kenpo:

Alexander Rosa - (American Kenpo, I Dan)
Anne de Berg - (Kenpo Freestyle, I Dan)